Colosseu i Fòrum Romà (Itàlia)

Roma és una ciutat imposible de conèixer en tan sols una vida. Tres mil anys d’història han creat un paisatge urbà únic. Molts dels vestigis més importants de tot l’antic imperi es concentren a la capital, més concretament al Fòrum romà i, per tant, és parada obligatòria a la que cal invertir un dia sencer.

El Colosseu, monument més gran de l’antiga Roma, rep el nom “Amfiteatre Flavio”. Va ser construir per a l’entreteniment de tot els romans. El Colosseu es va inaugurar amb uns jocs que van durar 100 dies i en els quals es diu que es van matar prop de 5.000 animals, a més dels principals espectacles de lluita i combats de gladiadors.

El Fòrum Romà era el centre polític, econòmic, social i religiós de l’antiga ciutat de Roma. Aquest espai va anar creixent durant la República fins a l’arribada de l’emperador Juli Cèsar que va desenvolupar els Fòrums Imperials, el que va suposar el trasllat de la vida pública de la ciutat des del fòrum romà fins aquests nous llocs. D’entre els monuments que destaquen, podem trobar diferents temples, arcs, la basílica de Maxenci, el temple de Júpiter, el temple de Càstor i Pólux o el de Vesta .

El Palatino és un dels llocs que no et pots perdre al recinte. Des d’aquesta muntanya es pot veure d’una mirada tot el Fòrum romà i seguir visitat diferents monuments (no tant importants).

COM ARRIBAR AL COLOSSEU I FÓRUM ROMÀ

Metro: Colosseo, línia B (blau)
Autobús: línies 60, 75, 84, 85, 87, 117, 175, 186, 271, 571, 810 i 850.

PREU DE L’ENTRADA

L’entrada és conjunta per al Coliseu, el Fòrum Romà i el Palatí.
Sencera: 12 €.
Reduïda: 7,50 €, per a ciutadans de la Unió Europea entre 18 i 24 anys i per als docents de la UE. Gratis: Menors de 18 anys.
El primer diumenge de cada mes l’entrada és gratuïta.
L’entrada és vàlida per a 2 dies consecutius des de la primera vegada que s’utilitza.

HORARIS D’ACCÉS

Coliseu i Fòrum : Tots els dies des de les 8:30 fins a una hora abans de la posta de sol. Tancat 25 de desembre i 1 de gener.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>