Salar de Uyuni (Bolívia)

Un dels principals destins turístics de Bolívia és el salar de Uyuni pròxim a la població que li dona nom i des d’on ixen els principals tours amb 4×4 per a visitar els diferents punts més importants del gran desert de sal.
El Salar de Uyuni és el salar més gran del món amb més de deu mil quilòmetres quadrats. Aquest salar únic es troba a l’altipla de Bolívia a uns 3.650 m d’altura del nivell de mar.

A l’epoca de plutges, (entre novembre i març) una fina capa d’aigua es superposa per damunt el salar fent que a les aigües més tranquiles es reflexe completament el cel i els cotxes que circulen pel damunt. Aquest fet converteix el salar en un espill màgic on cel i terra es junten.

A l’epoca seca (la resta de l’any), es salar es completament blanc. Aquest fet produeix una sensació de trobar-se en mig d’un espai blanc infinit decorat per les formes geomètriques que es formen de la cristal·lització de la sal.

A salar, a l’epoca de plutges podem descobrir tres espècies de flamencs que crien a la zona. A més, a l’illa del Pescado (al centre del salar) trobem especies de cactus de fins a 10 m d’altura. També podem visitar el volcà Tenupa de 5.181 m.

COM ARRIBAR AL SALAR DE UYUNI

Avió.

A Uyuni podem trobar un xicotet aeroport amb trajectes des de i fins La Paz per uns 50€.

Bus nocturn. Per a mi la millor opció.

Hi ha diversos busos nocturns cobrint la ruta La Paz-Uyuni i a l’inversa. Els busos tenen sortides tots els dies de la setmana, en horari nocturn. Tarden unes 10 hores en arribar. Els busos ixen entre les 21h i les 22h i solen arribar entres les 6h i les 7h del matí.

PREUS DELS TOURS

Els tour solen eixir a les 10h del matí i tenen un preu de 100-150 bolivians (uns 15€-20€).

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>